wtorek, 7 stycznia 2014

Smakowita pasta

Kiedy wyrzuciłam z mojego menu nadmiernie przeze mnie spożywane kanapki z szynką miałam problem czym je zastąpić. Jedną z opcji jakie teraz wybieram na śniadanie czy kolację bywają nadal kanapki, ale już nie takie zwykłe. Zakochałam się w roślinkach strączkowych i często tworzę z nich między innymi pasztety i pasty. A oto moje dzisiejsze dzieło-pasta z grochu, która wyjątkowo mi zasmakowała:

Pasta składa się z:
Około szklanki ugotowanego grochu(w połówkach)
2 łyżek posiekanej pietruszki
1 łyżka oleju kokosowego
1 płaskiej łyżeczki kurkumy
1 płaskiej łyżeczki sproszkowanej papryki
1 płaskiej łyżeczki soli himalajskiej
Szczypty pieprzu

Wszystko razem dobrze zmiksowane – bardzo łatwe, szybkie i naprawdę smaczne:) 


A tak prezentuje się na chrupkim pieczywie kukurydzianym i z dodatkiem rukoli:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Masz uwagi? sugestie? pytania? przemyślenia? - napisz:)